Vasemmistoliitto, vihreät ja rkp haluavat palauttaa rajavalvontalain perustuslakivaliokuntaan. Eduskunta kaatoi asian palauttamisen selkein äänin. Eduskunta on maanantaina kokoontunut käsittelemään rajavalvontalakia, josta hallintovaliokunta sai myöhään viime torstaina yksimielisen mietintönsä valmiiksi. Hallintovaliokunta lisäsi rajavalvontalakiin pykälän, jonka nojalla Suomen olisi mahdollista niin sanotun välineellistetyn maahantulon tilanteessa keskittää kansainvälisen suojelun hakeminen yhteen rajanylityspaikkaan, joka olisi muualla kuin itärajalla. Samalla kaikki itärajan rajanylityspaikat olisi mahdollista sulkea. Kaikki puolueet hyväksyivät kyseisen mietinnön.Vasemmistoliitto, vihreät ja rkp haluavat palauttaa rajavalvontalain perustuslakivaliokuntaan. Eduskunta kaatoi asian palauttamisen selkein äänin. Eduskunta on maanantaina kokoontunut käsittelemään rajavalvontalakia, josta hallintovaliokunta sai myöhään viime torstaina yksimielisen mietintönsä valmiiksi. Hallintovaliokunta lisäsi rajavalvontalakiin pykälän, jonka nojalla Suomen olisi mahdollista niin sanotun välineellistetyn maahantulon tilanteessa keskittää kansainvälisen suojelun hakeminen yhteen rajanylityspaikkaan, joka olisi muualla kuin itärajalla. Samalla kaikki itärajan rajanylityspaikat olisi mahdollista sulkea. Kaikki puolueet hyväksyivät kyseisen mietinnön. …Read More

By

Leave a Reply